valikko

Saatoyhteiso B2 ry

Cosplay Finland

Joulukuussa 2002 alkoi suomalaisen cosplay-harrastuksen historiassa uusi kausi, kun Susanna Rosenlund perusti Cosplay Finlandin, suomalaisten cosplay-harrastajien yhdistyksen. Cosplay Finlandin päämääränä on koota yhteen Suomen hajanaista cosplay-harrastajakenttää sekä edistää cosplay-harrastusta maassamme. Cosplay Finlandin keskeisimmät konkreettiset tavoitteet ovat seuraavat:

Tähän mennessä Cosplay Finland on tehnyt itseään ja cosplay-harrastusta tunnetuksi erilaisissa tapahtumissa, kuten esimerkiksi Conklaavi, Ropecon ja Finncon/Animecon. Lisäksi yhdistyksemme on järjestänyt jäsenistölleen myös paljon omaa toimintaa sekä vuosina 2006 ja 2007 Cosplay Finland Tour -kilpailukiertueen. Cosplay Finland on myös jäsenenä suomalaisten animealan järjestöjen yhteistyöelimessä, Animeunionissa.

Toiminta

Cosplay Finlandin toiminnan näkyvin muoto on osallistuminen erilaisiin anime- ja pelialan tapahtumiin, kuten Animecon, Conklaavi, Ropecon ja Gameworld. Useimmiten osallistuminen tarkoittaa mukavaa ja vapaamuotoista yhdessäoloa tapahtuman puitteissa cosplay-asuihin pukeutuneina, mutta olemme myös olleet järjestämässä ohjelmaa joihinkin mainituista tapahtumista työpajojen ja paneelien muodossa.

Erilaisiin tapahtumiin osallistumisen lisäksi Cosplay Finlandilla on myös paljon omaa toimintaa. Olemme muun muassa olleet parillakin piknikillä, käyneet joukolla elokuvaensi-illassa, järjestäneet syntymäpäiväkutsut animehahmoille sekä viettäneet pikkujouluja. Kaikenlaista muutakin toimintaa on suunnitelmissa ja omia tapahtumaideoitaan voi esittää vapaasti Cosplay Finlandin foorumilla tai IRC-kanavalla (ks. alempana). Koska yhdistyksemme kattaa koko Suomen, Cosplay Finlandin toimintaa järjestetään eri puolilla maata - tähän mennessä tapahtumia on ollut pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Kausalassa sekä Mäntässä.

Vuonna 2006 Cosplay Finland järjesti ensimmäisen Cosplay Finland Tourin, joka kokosi yhteen vuoden merkittävimmät cosplay-kilpailut kiertueeksi ja huipentui vuoden 2006 parhaan cosplay-puvun valintaan. Toimivaksi todettu konsepti jatkaa myös vuonna 2007, mutta kiertuejärjestelyjen vaatiman työmäärän takia Cosplay Finland Tour on tällä kertaa eriytetty omaksi organisaatiokseen, joka toimii yhteistyössä Cosplay Finlandin kanssa. Lisätietoja Cosplay Finland Tourista ja sen osakilpailuista löydät www-osoitteesta: tour.cosplay.fi

Tiedotus ja yhteydenpito

Liittyessäsi Cosplay Finlandin jäseneksi liityt samalla myös yhdistyksen tiedotussähköpostilistalle, jonka kautta saat tietoa erilaisista tapahtumista sekä yhdistyksen asioista. Tiedotussähköpostilistan lisäksi Cosplay Finlandilla on myös yhdistyksen aktiivijäseniä varten tarkoitettu erillinen sähköpostilista nimeltään cosplay-aktiivit, jolle voit halutessasi liittyä. Tälle listalle kuuluvat mm. kaikki yhdistyksen sekä Cosplay Finland Tourin toimihenkilöt ja sitä käytetään pääasiassa toiminnan suunnittelemiseen sekä hallinnollisten asioiden hoitamiseen. Aktiivit-lista löytyy täältä.

Postituslistojen lisäksi Cosplay Finlandilla on Animeunionin WWW-foorumeilla oma alueensa, jolla tiedotaan yhdistyksen toiminnasta ja joka sijaitsee osoitteessa: au.aniki.fi/f/16. Vapaamuotoisempaa keskustelua Cosplay Finlandiin liittyen voi käydä Cosplay Finlandin omassa IRC-galleriayhteisössä, joka sijaitsee osoitteessa: irc-galleria.net/channel.php?channel_id=2701207. Yleistä cosplayaiheista keskustelua voi puolestaan käydä Otakakulttuuri-keskustelualueiden cosplay-osiossa, joka sijaitsee osoitteessa: http://ot.aniki.fi/index.php?c=7

Osan Cosplay Finlandin aktiiveista tavoittaa myös B2IRC:in (irc.fi.b2irc.net) kanavalta #cosplay. Eri IRC-ohjelmien lisäksi pääset osallistumaan kanavan keskusteluun kirjoittamalla haluamasi nickin alla olevaan tilaan ja painamalla "Chat".

WWW.IRC

Yhdistyksen hallinto

Cosplay Finlandin käytännön asioiden hoitamisesta vastaavat erilaiset toimihenkilöt. Tällä hetkellä tehtäviään hoitamassa ovat seuraavat toimihenkilöt:

Toiminnanjohtaja: Tessa Nevalainen
Jäsenvastaava: Veera Hartikainen
Animeunioni-yhteyshenkilö: Kyuu Eturautti
Www-ylläpito: Sallamaari Janhunen
Tiedotusvastaava: Mervi de Heer
PR-vastaava: Mauno Joukamaa
Vt. projektivastaava: Sefie Rosenlund
Vt. tapahtumakoordinaattori: Heidi Päivinen
Cosplay-viikon vastaava: Emilia Meriläinen
Vuosijuhlavastaava: Riitta Karttunen

Toimihenkilöt tavoittaa sähköpostiosoitteesta:
Sähköpostiosoite

Yhdistyksen viralliset asiakirjat

Jos olet kiinnostunut yhdistyksemme byrokraattisemmasta puolesta, seuraavien linkkien kautta pääset lukemaan Cosplay Finlandin sääntöjä, kokousten pöytäkirjoja sekä muita virallisia asiakirjoja.

Cosplay Finlandin säännöt (pdf)

Cosplay Finlandin toimintasuunnitelma vuodelle 2008 (txt)
Cosplay Finlandin toimintasuunnitelma vuodelle 2007 (pdf)

Kokous 29. elokuuta 2003 (txt)
Kokous 18. lokakuuta 2003 (txt)
Kokous 21. elokuuta 2005 (txt)
Kokous 20. joulukuuta 2005 (txt)
Kokous 19. tammikuuta 2006 (txt)
Kokous 16. helmikuuta 2006 (txt)
Kokous 13. maaliskuuta 2006 (txt)
Kokous 1. kesäkuuta 2006 (txt)
Kokous 9. syyskuuta 2006 (txt)
Kokous 3. joulukuuta 2006 (txt)
Kokous 26. elokuuta 2007 (txt)
Vuosikokous 18. tammikuuta 2008
Kokous 20. maaliskuuta 2008

Animeunioni

Cosplay Finland on jäsenenä Animeunionissa, joka on suomalaisten animeyhdistysten välinen yhteistyöelin ja -kanava. Animeunionin jäsenjärjestönä Cosplay Finland on sitoutunut noudattamaan unionin jäsenyysehtoja, mistä vastineeksi Cosplay Finland saa Animeunionilta käyttöönsä WWW-osoitteen, palvelintilaa, foorumialueen sekä sähköpostilistoja.

Pukeudu! - Cosplay Finland