valikko

Saatoyhteiso B2 ry

Morgana Designs

Morgana Designs-toiminimen takaa löytyvä Minna Pöntinen on erikoistunut anime- ja fantasiahenkisiin pukuihin, ja valmiiden asusteiden myynnin lisäksi toteuttaa myös kustomoituja toiveita. Allekirjoittanut halusi itselleen hienon EGL-puvun ja päätti teettää sen Morgana Designsissä.

Alku oli erittäin lupaavaa, sähköpostitse lähetettyyn kyselyyn puvusta tuli reipas ja asiallinen vastaus 24 tunnin sisään, kuten myös kaikkiin muihin puvun tiimoilta lähetettyihin posteihin. Ensikertalaiselle ominaisella epävarmuudella kyselin, onko tässä kustomoitujen pukujen teossa mitään perää, ja olihan siinä. Kerroin hiukan mitä haluaisin, ja loppujen lopuksi päädyin lähettämään oman pukusuunnitelmani Minnalle työstettäväksi.

Koko paketin hinnaksi sovittiin 220 euroa. Tämä on sinänsä hyvin halpaa, sillä samanlainen paketti egl-liikkeestä ostettuna maksaisi suurinpiirtein 330 euroa halvimmillaan. (Tuosta summasta puuttuu vielä irtohihat, joita Baby, Stars Shine So Brightissa ei ollut laisinkaan myytävänä.) Pakettiin kuului kuitenkin alushame, hame, aluspaita, pseudokorsetti, irtohihat, kaulapanta ja päähine.

Puvun toimitusaika oli hiukan ongelmallinen, sillä satuin tekemään tilaukseni juuri Minnan pääsykokeiden kynnyksellä, jolloin jouduin odottamaan kunnes kokeet olisivat ohi. Tämän jälkeen kuitenkin Minna lupasi saada pukuni valmiiksi viikossa tai kahdessa, kuten tapahtuikin. Olin suoraan sanottuna yllättynyt siitä, miten nopeasti hän sai koko asun valmiiksi. Sain asun tiiviinä postipakettina, joka jälkeen pukua täytyi tietysti hiukan silittää.

Toteutukseltaan asu oli loistava. Henkilökohtaisesti en löytänyt asusta mitään valittamisen aihetta, vaan se vastasi visiotani täydelisesti. Minna ohjeisti vielä, ettei pukua kannattanut pestä koneessa, sillä puvussa käytetty musta kangas olisi todennäköisesti liian mustaa ja saattaisi värjätä puvun valkeita osia. Puku sopi hyvin päälle, ja kesti myöhemmin Animeconissa piknikit ja kuumuuden vallan loistavasti.

Näin ollen suosittelen Morgana Designsiä lämpimästi niille, ketkä eivät välttämättä osaa niin hyvin tehdä pukuja, ja haluavat ammattimaisen asun itselleen. Huomautettakoon kuitenkin, että Minnalla ei vielä ainakaan ole varsinaista koulutusta, vaikka ei se ainakaan jäljen perusteella siltä näytä:

Sefie EGL-puvussaan Sefie EGL-puvussaan

-Sefie

Morgana Designsin tavoittaa WWW-osoittesta: http://morgana.hybridi.net/