valikko

Saatoyhteiso B2 ry

Al Calavicci

Hahmo: Al Calavicci, televisiosarjasta Quantum Leap (Aikahyppy)
Cosplayer: Mauno Joukamaa

Yleisesti ottaen Al pukeutuu...värikkäästi (joku saattaisi käyttää hänen pukeutumistyylistään myös ilmaisuja levoton tai mauton). Kuvioituja paitoja, räikeitä solmioita, kiiltävästä tai muutoin epätavallisesta kankaasta tehtyjä pukuja ja muuten vain omituisia vaatekappaleita näkyy Alin päällä melkein jokaisessa sarjan jaksossa (sarjan puvustajalla on todennäköisesti ollut täysin vapaat kädet Alin vaatetusta suunnitellessaan - villistä mielikuvituksesta ja omalaatuisesta huumorintajusta puhumattakaan). Näin ollen melkein miltä tahansa kirpputorilta löytää jokseenkin varmasti Alin cosplayaamista varten sopivia vaatteita, etenkin mitä ihmeellisempiä solmioita (niitä sellaisia isänpäiväksi ostettuja, joita ei koskaan oikeasti käytetä). WWW-sivulla http://members.tripod.com/dean_stockwell/ olevista kuvista saa hyvän käsityksen siitä, millä tavoin Al pukeutuu. Yksi hyvä ja tyypillisen Al-mainen yhdistelmä on pikkutakki (jos sellaisen entuudestaan omistaa), yksiväriset suorat housut, kuvioitu kauluspaita sekä mahdollisimman omituisen näköinen solmio. Tietysti, jos satut omistamaan tai muutoin saamaan käyttöösi Yhdysvaltain laivaston amiraalin paraatiunivormun, käy sekin aivan hyvin (Al on sotilasarvoltaan amiraali).

Mutta riippumatta siitä, minkälaiset vaatteet hänellä on, Alilla on käytännössä katsoen aina mukanaan seuraavat kaksi esinettä, jotka myös erottavat Aliksi pukeutuneen cosplayaajan muuten vain mautt... eh, siis värikkäästi pukeutuneesta henkilöstä: sikari sekä vempain, jolla hän pitää yhteyttä Ziggy-tietokoneeseen. Sikari on tietysti varsin helppo hankkia ja jos tunnet jonkun, joka polttaa sikareita (kunnollisia, paksuja sikareita, ei mitään pikkusikareita) on paras tapa sikarin hankkimiseen pyytää sellainen lainaksi (ellet sitten aio oikeasti polttaa sikaria pystyäksesi toistamaan Alin manereeita mahdollisimman täydellisesti). Sikarin voi tietysti myös ostaa (esim. hyvinvarustetusta tavaratalosta tai tupakkakaupasta), mutta on hyvä pitää mielessä, että yksittäin myytävät sikarit tuppaavat olemaan suhteellisesti ottaen melko kalliita, halvimpienkin maksaessa muutaman euron (tosin laatikollinen kappalehinnaltaan halvempia sikareita maksaisi tietysti vieläkin enemmän). Mutta jos ostat sikarin (etkä polta sitä), voit käyttää sitä useita kertoja jos säilytät sitä huolellisesti kosteudelta suojatussa paikassa.

Vempain puolestaan on helpointa rakentaa itse lego-palikoista. Mallin siitä, miltä vempain tarkalleen ottaen näyttää saa tästä kuvasta. Optimi olisi tietysti rakentaa vempain juuri oikean värisistä läpikuultavista lego-palikoista yksi yhteen alkuperäisen kanssa, mutta koska juuri sopivaa palikkavalikoimaa ei välttämättä ole saatavilla, on todennäköisesti turvauduttava jonkinlaiseen vaihtoehtoratkaisuun. Yksi mahdollisuus on käyttää valkoisia lego-palikoita, joiden päälle liimaa tai muuten kiinnittää eri kokoisia palasia läpinäkyvää värillistä muovikalvoa. Toinen vaihtoehto on käyttää tavallisia erivärisiä lego-palikoita, tosin tällöin ei synny läpikuultavaa/kiiltävää vaikutelmaa. Kun olet koonnut vempaimen valmiiksi (mutta ennen kuin kiinnität mahdollisen muovikalvon) kannattaa sen rakenne vahvistaa laittamalla läpinäkyvää teippiä sen molemmille kapeille sivuille sekä lisäksi takapuolelle pari-kolme pätkää sekä pystyyn että poikittain. Jos lego-palikoita ei ole saatavilla (ne ovat siinä määrin kalliita, että niitä ei kannata ryhtyä erikseen ostamaan), voi olla helpompaa tehdä vempaimen (ymmärtääkseni sarjan pilotissa ollut) alkuperäinen versio, joka on nähtävissä tässä kuvassa. Kuvasta on jossain määrin hankala saada selvää, mutta ainakin allekirjoittaneesta se muistuttaa laskinta, johon on lisäilty eri värisiä kiiltäviä muovinpaloja sekä muuta tilpehööriä, joten tavallisen laskimen muuttaminen cosplay-käyttöön sopivaksi ei pitäisi olla kovin vaikeaa.